Сурядність: типологічний аспект - Барчук, В.М. (Мовознавство, 2015)
У статті обґрунтовано граматичні особливості сурядності, визначено форми сурядного граматичного зв’язку — співвіднесення та кореляцію. Типологічні ознаки сурядності встановлено на основі аналізу дериватів поліпредикативних паратактичних конструкцій — сурядних сполучень слів. In the article the grammatical features of parataxis are characterized. It is suggested that
paratactic relations are realized in the paratactic connectivity of the two forms: corresponding and
correlation. The typological types of parataxis are determined on the base of the structural, semantic,
grammar functional properties of the uniform of the sentences.