Людина в українській етнофразеології: біполярна опозиція «людина—тварина» - Онуфрійчук, Г.І. (Мовознавство, 2015)
У статті пропонується опис етнофразеологічних одиниць на позначення тваринного світу, здійснюється спроба дослідити їхню внутрішню форму на тлі української етнокультури, розкривається природа сакральності деяких фразеологізмів, наголошується на важливості дослідження образів народного мовлення як цілісної мовної мікросистеми. This article is deal with the description of ethnophraseological units marking animal world. We try to analyze it’s inner form in the context (against the background) of Ukrainian ethno culture. We reveal the character of sacralness of some phraseological unit and we lay the stress on the importance to analyze the image of the folk-speech as complete language microsystem.