Лучик В. В. Етимологічний словник топонімів України - Редьква, Я. (Мовознавство, 2015)
Лучик В. В.
Етимологічний словник топонімів України. К : ВЦ «Академія», 2014.— 544 с.

Автор рецензованого словника В. В. Лучик, знаний у слов’янській ономастичній науці мовознавець, зробив широкий етимологічний огляд усього топонімного простору України, розпочавши від лімноніма Авдієве озеро та завершивши ойконімом смт. Ящикове.

Як зазначає сам укладач, у праці «пояснено походження 3700 сучасних та історичних топонімів», тлумачення яких розкрито в 2600 етимологічних статей. Топонімний матеріал, судячи із загального огляду, має рівнорозподільний характер: гідроніми, ойконіми, ороніми. Власне, вихід такої праці продиктований ще й певним громадянським обов’язком її автора не тільки перед фахівцями в галузі ономастики, а радше — перед суспільством. Адже видавці словника позначкою «довідкове видання» уможливлюють широкому загалу доступ до зрозумілого пояснення походження найвідоміших історичних географічних назв України.