Тэарэтычная паэтыка А. А. Патабні: філіяцьія ідэй - Маслава, В.А. (Мовознавство, 2015)
У артыкуле раскрываецца думка пра тое, што слова з’яўляецца сродкам зразумець не толькі сябе, але і іншага; прытым кожнае слова, трапляючы ў мастацкі тэкст, можа стаць вобразным, эстетична значним. На падставе гэтых ідэй ствараенда тэарэтычная паэтыка А. А. Патабні, які надаваў найвялікшае значэнне паняндю «ўнутраная форма». The article deals with the idea that the word is a means to understand not only oneself, but also another person; every word in the literary context can be shaped aesthetically significant. On the basis of these ideas theoretical poetics of O. Potebnia were created, he gave a crucial concept of «the inner form».