Рецензія на матеріали 5-ого тому «Словника української мови» у 20-ти томах - Жайворонок, В. (Мовознавство, 2015)
П’ятий том нового академічного тлумачного Словника української мови в 20-ти томах охоплює українську лексику на літеру 3 (діапазон з — зв’янути) (близько 10 тис. лексичних одиниць).
Уважне прочитання цього тому засвідчує, що ми маємо справді фундаментальну лексикографічну працю, виконану творчим колективом науковців. У передмові до тому наводяться 4 таблиці, де представлено статистичні параметри процесу лексикографічного розвитку сучасного тлумачного словника, яким є Словник української мови в 20-ти томах. Скажімо, з таблиці 3 видно, що обсяг реєстру діапазону з — зв’янути у СУМ-20 порівняно із СУМ-11 збільшився майже в 1,27 раза. Значно зросли кількість і якість ілюстративного матеріалу. Особливо це стосується системи термінологічних словосполучень, кількість яких порівняно із СУМ-11 у п’ятому томі СУМ-20 зросла більше ніж у чотири рази.