Білоконенко Л. А. Українськомовний міжособистісний конфлікт - Іващенко, В. (Мовознавство, 2016)
Рецензія на книгу: Білоконенко Л. А.
Українськомовний міжособистісний конфлікт.
К. : Інтерсервіс, 2015.— 335 с.

У рецензованій монографії Л. А. Білоконенко «Українськомовний міжособистісний конфлікт» представлено системний підхід до вивчення одного з виявів інтерперсональної комунікації — міжособистісного мовного конфлікту, авторське бачення якого дає змогу усвідомити природу та механізми його мовної репрезентації в художніх творах, частково у виробничій, педагогічній, побутовій та сімейній сферах, у ЗМІ й мережі «Інтернет», розкрити причинно-наслідкові зв’язки, професійні та побутові. Відтак з’являється суспільний запит на знання про мовний конфлікт, його вплив на культурний розвиток, світогляд, моральні принципи українського соціуму, а також вивчення проблематики безконфліктної комунікативної поведінки, оскільки вона пов’язана з формуванням ввічливості, навичок мовного етикету та культури спілкування.