Півторак Г. Історико-лінгвістична славістика: Вибрані праці - Тараненко, О. (Мовознавство, 2016)
Рецензія на книгу: Півторак Г. Історико-лінгвістична славістика: Вибрані праці : До 80-річчя від дня народження та 50-річчя наукової діяльності К.: Наук, думка, 2015.— 512 с. До ювілею академіка Національної академії наук України Григорія Петровича Півторака — мовознавця, широко відомого в славістичному світі дослідженнями з історії, етимології та діалектології слов’янських і насамперед східнослов’янських мов, із сучасних проблем української та білоруської мов, — академічне видавництво «Наукова думка» видало том його вибраних праць Усього наукового доробку вченого цей том, звичайно, не міг умістити, але про діапазон наукових інтересів дослідника, про глибину опрацювання ним досліджуваної проблематики й, нарешті, про нього самого як неординарну творчу особистість він, безперечно, дає досить повне уявлення.