1,4-Ди(1-фенiл-4-формiлпiразол-3-іл)бензол - Братенко, М.К.; Чорноус, В.О.; Вовк, М.В. (Украинский химический журнал, 2000)
Взаємодією бі'с-фенілгідразону 1,4-діацетилбензолу з реагентом Вільсмейєра-Хаака отримано раніше невідомий І,4-ди(1-фе-іл-4-формілпіразол-3-іл)бензол і вивчено його реакції з ароматичними амінами, гідроксиламіном, гідразинами та тіосемикарбазидом. Взаимодействием бис-фенилгидразона 1,4-диацетилбензола с реагентом Вильсмейера-Хаака получен ранее неизвестный 1,4-ди(1-фенил-4-формилпиразол-3-ил)бензол и изучены его реакции с ароматическими аминами, гидроксилами-ном, гидразинами и тиосемикарбазидом. Freviosly unknown l,4-bis(l-phenyl-4-formyl-pyrazol-3-yl)benzen was obtained in the reaction of bisphenylhydrazone 1.4-bisacylbenzen with the Wilsmayer-Haak reagents. Reactions of 1.4-bis-phenyl-4-formylpyrazol-3-ul)be!nzen with amines, hydroxylamine, hydrazines and thiosemicarbazide were investigated.