Вплив будови гетероланцюгової матриці на синтез та властивостi анiлiновмiсних композитiв - Віленський, В.О.; Гончаренко, Л.А.; Штомпель, В.І. (Украинский химический журнал, 2000)
Досліджено структуру та властивості полімерних композитів, одержаних синтезом поліаніліну на матрицях поліуретанів різної будови. Встановлено, що склад композицій та несумісність між гнучкими та жорсткими блоками поліуретану впливають на формування кристалічної структури поліаніліну та особливості електропровідності композитів. Исследована структура и свойства полимерных композитов, полученных синтезом полианилина на матрицах полиуретанов различного строения. Установлено, что состав композиций и несовместимость между гибкими и жесткими блоками полиуретанов влияют на формирование кристаллической структуры полианилина и особенности электропроводности композитов. The structure and properties of polymeric composites prepared by synthesis of polyaniline on polyurethane matrices with different structures were investigated. It was shown, that the constitution of composites and incompatibility of soft and hard blocks of polyurethanes affect on the formation of polyaniline crystalline structure and electroconductivity features of composites.