Селігей П. О. Світло і тіні наукового стилю - Наєнко, Г. (Мовознавство, 2016)
Рецензія на книгу: Селігей П. О. Світло і тіні наукового стилю. К. : Вид. дім «Києво-Могилянська академія», 2016.— 627 с.

Нині, коли людство зневірилося у всесильності науки й перестало пов’язувати свої надії на майбутнє безпосередньо зі здобуванням наукових знань, коли пересічна особа знає більше про безсилля науки, ніж про її успіхи, поява праці П. Селігея видається дуже доречною. Його монографія «Світло і тіні наукового стилю» присвячена мові сучасних українських наукових текстів різного змісту й призначення, зокрема й стилістично недоброякісних, і особливо — феномену наукового жаргону. Обравши за об’єкт дослідження науковий стиль сучасної української мови, автор запропонував текст, створений на засадах узагальнених приписів стилістичної довершеності: книга виразно зорієнтована як на фахівця-лінгвіста, так і на читачів, яких цікавить наука, стилістика, наукова мова загалом.