Лексична неоднозначність іспанських мовних одиниць як об’єкт теорії семантичних станів - Купріянов, Є.В.; Широков, В.А. (Мовознавство, 2016)
Стаття присвячена проблемі формального моделювання лексичних неоднозначностей іспанських мовних одиниць. Розглянуто й описано механізми утворення неоднозначностей через застосування теорії семантичних станів, розроблену в Українському мовно-інформаційному фонді НАН України. Визначено компоненти семантичних станів іспанського слова, які породжують лексичну неоднозначність, та виведено відповідні формальні моделі її опису. The present article is devoted to the formal modelling of lexical variability of Spanish lexical units. The mechanisms of lexical variability formation are considered and described by using the theory of semantic states developed at Ukrainian lingua-information fund, NAS of Ukraine. The components of semantic states causing the semantic variety have been defined and respective formal models, derived.