Публіцистичний стиль як джерельна база дослідження історичної змінності мовної норми - Коць, Т.А. (Мовознавство, 2016)
У статті проаналізовано теоретичні засади вивчення історичної змінності мовної норми на матеріалі періодичних видань XX століття. Диференційовано поняття прескрштгивної і дескриптивної, символічної і прагматичної, сильної і слабкої, загальнолітературної і стильової норм. Особливу увагу звернено на динамічні процеси літературної норми в контексті екстралінгвальних чинників. The article analyzes the theoretical basis of studying the historical variability of language standards for material periodicals twentieth century. Differentiated concept prescriptive and descriptive, symbolic and pragmatic, strong and weak, literary and style rules. Particular attention is drawn to the dynamic processes of literary norm in the context extralinguistic factors.