Особливості солянокислого гідролізу тетрахлориду кремнію при стехіометричному співвідношенні компонентів - Миронюк, І.Ф. (Украинский химический журнал, 2000)
3апропоновано перспективний шлях одержання непоруватого кремнезему iз структурою кварцевого скла, що не потребує значних енергетичних витрат, Проаналiзовано особливостi гiдролiзу тетрахлориду кремнiю розчином соляної кислоти при стехiометричному спiввiдношеннi SiCl₄ i Н₂O. Дано пояснення температурних ефектiв хiмiчних перетворень у реакцiйному середовищi.