Електрична та термічна провідність полімерних композицій з дисперсними наповнювачами - Мамуня, Є.П. (Украинский химический журнал, 2000)
Розглянуто концентраційні залежності електропровідності та теплопровідності в полімерних композиціях, що вміщують дисперсний наповнювач. Показано, що перколяційна провідність у наповненій полімерній системі виникає, коли відношення провідностей наповнювача і полімера перевищує 10⁵. Теоретичні розрахунки були співставлені з експериментально одержаними даними для полімерних композицій з металевим та графітовим наповнювачами. Отримано добру відповідність результатів, що дає підставу використовувати запропоновану модель для опису процесів електро- та теплопереносу в полімерних композиціях.