Термін як предмет лексикографії - Симоненко, Л.О. (Мовознавство, 2017)
У статті показано специфіку лексикографування термінів у словниках різних типів і призначення, місце терміна в лексичній системі мови та його взаємозв’язок із загальновживаними словами. Звернуто увагу на теоретичні аспекти лексикографії (окреслення джерельної бази, формування реєстру майбутньої праці, її структури, предметної орієнтації, призначення тощо). The article is devoted to the specific of compiling terms into the dictionaries of different types and functions, place of terms in lexical system of language an dits inter connection with common vocabulary. The theoretical aspects of lexicography (description of source base, working on the register of the fiiture dictionary, its structure, subject orientation, functions, etc.) are analyzed.