Русизми (росіянізми) в українській перекладній лексикографії початку XX ст. - Томіленко, Л.М. (Мовознавство, 2017)
У статті на матеріалі російсько-українських перекладних словників початку XX ст. розглянуто місце русизмів (зокрема іменників) у лексикографічній практиці минулого століття. З’ясовано їхній статус і поширеність у сучасній українській мові та вітчизняному словникарстві. The place of russisms (in particular nouns) in lexicographical practice of the last century was studied on the material of Russian-Ukrainian translation dictionaries of the early XX century. Their state and prevalence in modem Ukrainian language and national lexicography were determined.