Візіонерський тип творчості: поезія і живопис - Калашник, О. (Питання літературознавства, 2009)
Доводиться, що візіонерська творчість є універсалією в мистецтві, словесному й несловесному. За допомогою порівняльної інтерпретації досліджено риси візіонерства в поезії і живописі. Автор не обходить увагою також музику. The paper proves the point that visionary creativity is universal in art, both verbal and non-verbal. With the help of comparative interpretation it investigates the aesthetic universality of visionarism in poetry and painting, making some excursions into music, too.