Українське термінознавство вчора, сьогодні, завтра - Кочан, І.М. (Мовознавство, 2017)
У статті проаналізовано здобутки українського термінознавства в організаційному (проведення конференцій, нарад, семінарів, співпраця з міжнародними термінологічними організаціями), науковому (захист кандидатських дисертацій, написання монографій), навчальному (наявність підручників, посібників з термінознавства), лексикографічному (видання термінологічних словників) аспектах у зіставленні з набутками, починаючи від середини XX ст. та з перспективою на майбутнє. Зіставляючи показники, можна констатувати зародження теоретичного і практичного термінознавства в середні XX ст., його утвердження в часи незалежності і перспективи подальшого розвитку. Водночас відзначено певні недоліки термінологічного процесу, вказано на шляхи їх подолання. The article analyzes the achievements of Ukrainian terminology in the organizational (conferences, meetings, seminars, cooperation with international terminological organizations), scientific (defense of candidate’s theses, writing monographs), educational (availability of textbooks, manuals on terminology), lexicographic (publication of terminological dictionaries) aspects. Comparing the figures, we can determine the initiation of the theoretical and practical terminology in the middle of the XX th century, its confirmation, in the times of independence and the perspective of further development. At the same time we observe some disadvantages of terminological process, indicate on the ways of their elimination.