Аркушин Г. Л. Словник західнополіських говірок. A - Я - Матіїв, М. (Мовознавство, 2017)
Аркушин Г. Л.
Словник західнополіських говірок. A - Я. 2-е вид., перероб., випр. і допов.
Луцьк : ПрАТ «Волинська обласна друкарня», 2016.— XXIV + 648 с.
Україністика і слов’янознавство в цілому збагатилися ще одним діалектним словником — новим виданням «Словника західно- поліських говірок» Г. Л. Аркушина, у якому, за підрахунками автора, понад 18 тис. словникових статей (разом із зафіксованими фонетичними варіантами реєстрових слів, які окремими статтями не подані). За 15 років, що минули від часу першого видання «Словника західнополіських говірок» (Луцьк, 2000, у 2-х т.; з реєстром понад 13 тис. одиниць, не враховуючи фонетичних варіантів), Г. Л. Аркушин дібрав і лексикографічно опрацював понад 5 тис. діалектних слів, без урахування фонетичних видозмін. Істотно доповнений, Словник перевершив ліву частину великого «Словника бойківських говірок» М. И. Онишкевича (К., 1984; 17 тис. словникових статей і понад 13 тис. варіантів реєстрових слів) на одну тисячу словникових статей.