Вакуленко М. О. Українська термінологія: комплексний лінгвістичний аналіз - Валюх, 3. (Мовознавство, 2017)
Вакуленко М.О.
Українська термінологія: комплексний лінгвістичний аналіз. Івано-Франківськ : Фоліант. — 2015. — 361 с.
Термінологічні дослідження є завжди актуальними і традиційно викликають значний інтерес, оскільки, з одного боку, термінологія обслуговує всі галузі науки і техніки, а з другого, — сама розвивається швидкими темпами.
Рецензована монографія втілює комплексний науковий підхід до вивчення, зживання і творення українських термінів, що ґрунтується на узагальненому використанні методів мовознавчих і природничих наук. Праця складається зі вступу, трьох частин основного змісту, присвячених проблемам формування теоретичних засад сучасної термінології як науки та практичному застосуванню комплексної методології дослідження термінологічних і термінографічних аспектів терміносистем на різних мовних рівнях, прикінцевих положень, списку літератури, а також трьох додатків, які ілюструють викладений матеріал.