З історії пуризму в англійській літературній мові. ІІІ - Селігей, П.О. (Мовознавство, 2018)
Стаття систематизує відомості про пуристичні тенденції в історії англійської літературної мови. У третій частині статті описано сучасні спроби відродити давньоанглійські лексичні та словотвірні традиції з використанням технологій інтернету. Далі підбито підсумки дослідження, зокрема проаналізовано, чому пуристичні відповідники зазвичай не закріплювалися в ужитку і до яких наслідків це призвело. The article systematizes an information about the puristic tendencies in the history of the English standard language. The third part of the article describes the modern attempts to revive the Old English lexical and derivational traditions, using the internet technologies. Further, the results of the study are summed up. In particular, it is analyzed why the puristic equivalents were not usually fixed in speech and to what consequences this had led to.