Дефініція в логіко-лінгвістичній системі тлумачного словника - Олександрук, І.В. (Мовознавство, 2018)
У статті розглянуто поняття «дефініція», «тлумачення», «лексичне значення», а також підходи до трактування лексичного значення. Подано схему лексикографічного представлення лексичного значення у тлумачному словнику, розглянуто структуру та типи дефініцій, описано родо-видовий тип зв’язку в дефініції, а також здійснено спробу побудувати структуру тлумачень на рівні логічних відношень. This article deals with the notions as «definition», «interpretation», «lexical meaning»,
and also approaches to the interpretation of lexical meaning. The scheme of lexicographic
representation of lexical meaning in the explanatory dictionary is given. The structure and
types of definitions are considered, the generic type of interconnection in the definition is
described. There was made an attempt to construct an interpretation structure at the level
of logical relations.