Кельтська гідронімія в басейні Дністра - Вербич, С.О. (Мовознавство, 2018)
У пропонованій статті схарактеризовано гідроніми Бакота, Бібрка, Сукіль, Щирець у басейнах Верхнього й Середнього Дністра, які свого часу етимологізували як
кельтські за походженням. На підставі докладного етимологічного аналізу спростовано кельтську версію походження цих гідронімів, обґрунтовано їхню слов’янську
природу. The proposed article is devoted to structural-semantic study of hydronyms of the
Bakota, Bibrka, Sukil, Shchyrets in the basins of Upper and Middle Dnister river, that
at one time were assumed as Celtic origin. Based on the detailed analysis of names the
hypothesis of their Celtic nature is refuted, simultaneously their Slavic etymology is
proved.