Роль сучасних українсько-південнослов’янських двомовних словників у створенні української національної лінгвістичної інфраструктури - Васильєва, Л.П. (Мовознавство, 2018)
У статті йдеться про засади укладання навчальних тематичних словників як
засобів навчання іноземної мови, які через відповідну організацію лексики можна
підвести під вимоги комунікативного методу. Специфіка цих словників передбачає
співіснування системного опису лексичного рівня мови чи його фрагментів та орієнтацію на навчання різних видів мовленнєвої діяльності. Представлено реалізований проект зі створення українсько-сербського, українсько-словенського та українсько-хорватського тематичних словників. The article deals with the principles of compiling educational thematic dictionaries as
means of teaching a foreign language, which though their relative vocabulary organization,
can be subjected to the requirements of the communicative method. Their specificity
involves the coexistence a systematic description of the language lexical level or its
fragments with an orientation towards the teaching of various speech activity types. The
implemented project on creation of Ukrainian-Serbian, Ukrainian-Slovenian, Ukrainian-
Croatian thematic dictionaries is presented.