Войцехівська Н. К. Конфліктний дискурс: структурно-семантичний і комунікативно-прагматичний аспекти - Коваль, Л. (Мовознавство, 2018)
Рецензія на книгу: Войцехівська Н.К. Конфліктний дискурс: структурно-семантичний і комунікативно-прагматичний аспекти. К. : Видавн. дім Дмитра Бураго, 2018. — 404 с. У сучасному українському науковому дискурсі мова нерідко постає об’єктом комплексних міждисциплінарних студій, підґрунтя яких формують не лише філологічні, а й енциклопедичні знання. Здобутки сучасної лінгвістичної когнітології, аксіології, соціо- та прагмалінгвістики, лінгвокультурології, лінгвоконфліктології, теорії мовної комунікації, дискурс-аналізу уможливлюють новий, екстралінгвальний, підхід до потрактування мовних явищ, коли поняттєві образи в мовній свідомості кваліфікують невіддільно від психологічних, соціальних, культурологічних тощо феноменів. Саме в такому річищі виконано й монографію Н. К. Войцехівської, у якій запропоновано цілісну концепцію конфлікту як когнітивного та лінгвокультурного явища, вербально оформленого згідно з нормами українськомовного дискурсу.