Хроніка (Мовознавство, 2018)
20–27 серпня 2018 р. в столиці Сербії Белграді відбувся XVІ Міжнародний з’їзд славістів, який за кількістю учасників перевершив попередні з’їзди: майже тисяча науковців приїхала з 43 країн світу — Австралії, Австрії, Англії, Білорусі, Естонії, Італії, Литви, Македонії, Німеччини, Норвегії, Польщі, Росії, Румунії, Сербії, Словаччини, Словенії, Чехії та багатьох інших. У складі делегації України були вчені Національної академії наук та національних університетів України з Києва, Львова, Чернівців, Черкас — академік НАНУ О. С. Онищенко, члени-кореспонденти НАНУ А. П. Загнітко, О. О. Тараненко, Л. І. Шевченко, проф. В. П. Пономаренко, доц. В. І. Ярмак, доц. Л. І. Даниленко та ін. Усього на славістичному форумі Україну представляли 30 науковців.