Пономаренко С. Сучасна українська мова: Морфеміка. Дериватологія. Морфонологія - Тараненко, О. (Мовознавство, 2019)
Рецензія на книгу: С. Пономаренко. Сучасна українська мова: Морфеміка. Дериватологія. Морфонологія : Навч. посіб. для студентів філолог. спеціальностей вищ. навч. закладів України Миколаїв : Вид-во Чорномор. нац. ун-ту ім. Петра Могили, 2017. — 300 с.

Українське мовознавство поповнилося ще одним, дуже потрібним університетським посібником, що охоплює основні теми з морфеміки, морфонології та словотвору сучасної української літературної мови. Названі розділи мовознавства лишаються все ще недостатньо не тільки розробленими у своїх теоретичних засадах на матеріалі української мови, а й адаптованими, препарованими для потреб викладання, що зумовлює безперечну актуальність праці. Хоча за своїм жанром ця праця призначена для освітніх потреб, вона подає матеріал на належному науковому рівні з урахуванням напрацювань сучасної лінгвістики і з особистим теоретичним внеском самого автора. Книжка складається з двох основних розділів: «Морфеміка сучасної української мови» та «Дериватологія і морфонологія сучасної української мови», кожний з яких побудований за схемою: основні теоретичні положення з відповідної тематики; основна, допоміжна й довідкова література; вправи й завдання до практичних занять студентів; варіанти контрольних робіт для перевірки їхніх набутих знань; тестові завдання для самоконтролю та узагальнення знань.