Каталітичні властивості Fe—Te—Mo—O каталізатора, промотованого барієм, в реакції окислення і окислювального амонолізу суміші олефінів С₄ - Жизневський, В.М.; Гуменецький, В.В.; Бажан, Л.В.; Майкова, С.В. (Украинский химический журнал, 2000)
В імпульсній хроматографічній установці досліджено процес cyміcнoro окисления ізобутилену в метакролеін, його окислювального амонолізу в метакрилонітрил та окислювального дегідрування бутену-l в дивініл у присутності Fe-Te-Mo-O каталізатора, промотованоro добавками барію. Визначено оптимальну за виходом метакрилонітрилу, дивlнілу та метакролеіну концентрацію Ва в каталізаторі та оптимальні умови проведення процесу.