Електронна будова ангідрооснов солей оксотетрагідроакридинію - Мельник, М.В. (Украинский химический журнал, 2000)
Методом МО ЛКАО в наближеннi Хюккеля проведено теоретичнi розрахунки впливу рiзних груп на параметри ангiдрооснов, одержаних при дii на четвертиннi солi оксотетрагiдроакридинiю неорганічних основ. Розраховано електроннi заряди на окремих атомах i фрагментах основ, порядки π-зв'язків у нормальному та збудженому станах. Пояснено причину їx забарвлення i виявлено дiапазон переходу забарвлення при pН 8.3 - 10.7.