Данилевська О. М. Українська мова в українській школі на початку ХХІ століття: соціолінгвістичні нариси - Селігей, П. (Мовознавство, 2019)
Рецензія на книгу: Данилевська О. М. Українська мова в українській школі на початку ХХІ століття: соціолінгвістичні нариси. К. : ВД «Києво-Могилянська академія», 2019. — 364 с.
Проблему «українська мова в школі» найбільше досліджують з позицій лінгводидактики. Натомість соціолінгвістичний аспект проблеми лишається зовсім невисвітленим. Ми й досі погано знаємо, як саме українська мова побутує в школах, у педагогічному спілкуванні, у розмовах школярів між собою. І це прикро, адже освіта — одна з головних сфер функціонування мови. За станом шкільного мовлення, якістю мовного виховання можна впевнено спрогнозувати стан мови в майбутньому.