Сабадош І. Українські назви рослин: історія, етимологія - Малаш, О. (Мовознавство, 2020)
Рецензія на книгу: Сабадош І. Українські назви рослин: історія, етимологія. Ужгород : Б. в., 2019. 1032 с.
Вихід друком нової книжки на «стару» тему — це завжди подія, варта уваги. Адже об’єкти дослідження, універсальні в часі, неминуче вимагають нових підходів, несподіваних ракурсів, а найбільше потребують усебічного їх охоплення. У XXI ст. при вивченні природничої лексики на перший план виходять етно- й антропоцентричні аспекти. Чи не найбільшою мірою це стосується рослинного назовництва. Тож недаремно видана 2019 р. праця «Українські назви рослин» починається цитатою з М. Рильського про те, що ботанічні найменування — ключ до пізнання естетики й навіть світогляду народу-носія.