Феномен сповіді в літературних жанрових інтерпретаціях - Дзик, Р. (Питання літературознавства, 2009)
Розглядається феномен сповіді крізь призму теорії жанру. Запропоновано класифікацію даного феномена, що включає сповідь як дискурсивну форму, як дискурсивний жанр, як канонічний дискурсивний жанр, як секуляризований літературний жанр. Секуляризацію релігійної сповіді простежено на зразках з латинської, французької та російської літератур. The phenomenon of confession is considered in the light of genre theory. The given phenomenon was analyzed by means of the offered classification which included confession as a discourse form, discourse genre, canonical discourse genre, and secularized literary genre. The secularization of the religious confession is revealed on the models of Latin, French and Russian Literatures.