Тематична спільність як інтертекстуальний чинник: приклад Вірджинії Вулф і Віслави Шимборської - Шутяк, Л. (Питання літературознавства, 2009)
У компаративістській методиці аналізується літературно-критична діяльність англійської письменниці Вірджинії Вулф та польської поетеси Віслави Шимборської в контексті поняття інтертекстуальності, виокремлюються спільні тематичні перегуки у творчості авторок. Позитивно вирішується питання про припустимість зарахування виокремленого явища до чинників інтертекстуальності. Using comparative method, literary – critical activity of the English authoress Virginia Woolf and Polish poetess Wislawa Shymborska is analysed in the context of concept of intertextuality, general thematic calls are selected in creation of authors. Positively solved the question about acceptability of put of the selected phenomenon to the factors of intertextuality .