Фазова рівновага в системі Bi—Se—I - Белоцький, Д.П.; Дремлюженко, С.Г.; Куликовська, С.М.; Червенюк, Г.І.; Мартинюк, Б.О. (Украинский химический журнал, 2000)
Досліджено фазові рівноваги в системі Ві—Se—I. Вивчено розрізи BiI3—Se, GBiSeI—Se та перетини, перпендикулярні сторонам концентраційного трикутника Ві—І та Ві- -Se. в області розшарування. Взаємна нерозчинність компонентів системи спостерігається в рідкому стані та займає площу з боку Ві—І до 10 % (мол.) селену, а з боку Ві—S — до 8 % (мол.) йоду. Всі досліджувані перетини системи є політермічними, окрім ВiІ₃—Se, ВіSеІ—Sе, Ві—ВіSеІ, Ві₂Sе₃—ВіV3. Дослідження проводили на основі фізику-хімічного аналізу (ФХА), диференціально-термічним, мікроструктурним, рентгенофазовим методами та вимірами мікротвердості. Побудовано залежності Т = f (x) розрізів даної системи.