I Міжнародна наукова конференція "Україна в світі: Польща і її сусіди в європейському житті України доби середньовіччя" - Гордієнко, Д. (Український історичний журнал, 2021)
Захід відбувся 3 грудня 2021 р. в Інституті української археографії та джерелознавства
ім. М.С.Грушевського НАН України. Це перша така конференція з циклу «Україна у світі», що
була присвячена місцю Польщі та її сусідів в європейському житті України доби середньовіччя.
Цим кроком установа прагне започаткувати традицію проведення наукових зустрічей, де на
підставі сучасних вимог історичного аналізу, зокрема залучення різноманітних джерелознавчих
методів, готувалися б дослідження з недостатньо вивчених питань ролі України у світовому
розвитку.