Структурні перетворення в наночастинках кремнезему в області фазових переходів у його кристалічних модифікащях - Миронюк, І.Ф.; Огенко, В.М. (Украинский химический журнал, 2000)
Вивчено термічні структурні перетворення у зразках пірогенного кремнезему та одержаного з нього кварцового скла. Зроблено висновок про мікрокрнсталітну структуру досліджених систем.