Утворення, існування та застосування сполук металів нижчих ступенів окиснення в розтопленому стані - Волков, С.В.; Омельчук, А.О. (Украинский химический журнал, 2000)
На основі аналізу різноманітних даних про будову, властивості, енергетичний баланс утворення запропоновано критерій, який дозволяє прогнозувати кінцевий результат взаємодії метал—розтоплена сіль та сполуки, які при цьому утворюються. Запропонований критерій дає наукове обгрунтування розмаїттю нестехіометричних сполук металів нижчих ступенів окиснення. На прикладі сполук вісмуту, галію, індію нижчих ступенів окиснення показано перспективи їхнього використання для регенерації металів із багатокомпонентних композицій різного функціонального походження та призначення. Такі сполуки забезпечують високий ступінь вилучення та очистки кольорових металів при низьких питомих витратах реагентів та електроенергії.