Роль складу реакційної суміші та динаміки газового потоку в пірогенному синтезі високодисперсного кремнезему - Чуйко, О.О.; Миронюк, І.Ф.; Огенко, В.М. (Украинский химический журнал, 2000)
Досліджено вплив складу реакційної суміші та швидкості газового потоку на фізико-хімічні характеристики одержуваних пірогенних кремнеземів. Показано, що цілеспрямовані зміни умов синтезу є надійним засобом одержання кремнеземів із заданими властивостями.