Протизношувальні властивості комплексів металів: зв’язок будови з ефективністю - Ковтун, Г.О.; Суховєєв, В.В. (Украинский химический журнал, 2000)
Узагальнено дослідження протизношувальної ефективності комплексів металів MLn у складі базових мастильних матеріалів. Зроблено висновки про характер впливу природи центрального атома М, складу і стернчних властивостей хелатного вузла в MLn, стереохімії та електронних властивостей замісників в ацидоліганді L, спряжених з координаційним вузлом комплексів М[X, Y]₂ (Х,У = О, S, N. Se) на їх протизношувальну ефективність.