Нові можливості внутрішньоланцюгової стабілізації полімерних матеріалів - Сиромятніков, В.Г.; Колендо, О.Ю.; Савченко, І.О.; Вретік, Л.О.; Паскаль, Л.П.; Демченко, О.В.; Бездушна, Е.Г.; Голець, К. (Украинский химический журнал, 2000)
Розглянуто нові підходи у створенні полімерних матеріалів, стійких до дії природних чинників — світла, високих температур, біодеструкції. Синтезовано та досліджено нові ряди внутрішньоланцюгових мономерів-стабілізаторів на основі арил- та гетарил(мет)акрилатів. Так, дослідження матеріалів, що містять їх в шарах дня електронних пристроїв у вакуумі та на повітрі, методами термогравіметричного аналізу і спектроскопії виявило їх термостабілізуючу та антиоксидантну дію. Встановлено, що імідоарилметакрилати виявляють фотостабілізуючу дію, а сульфаніламідофенілметакрилати перспективні як біостабілізатори.