Володимир Павлович Мовчанюк (Слово і Час, 2021)
13 червня 2021 р. на 70-му році пішов із життя відомий шевченкознавець, старший науковий співробітник відділу шевченкознавства Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України, кандидат філологічних наук Володимир Павлович Мовчанюк.