Обраний словом: пам’яті Володимира Моренця (Слово і Час, 2021)
28 червня 2021 р. відійшов у вічність знаний літературознавець і критик, автор праць із історії польського та українського письменства, доктор філологічних наук, професор, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, заслужений діяч науки і техніки України, завідувач кафедри літературознавства та один із будівничих Національного університету «Києво-Могилянська академія» Володимир Пилипович Моренець.