Інформаційна модель процесу піднімання великорозмірних покриттів - Осипов, О.Ф.; Черненко, К.В. (Наука та інновації, 2020)
Вступ. Розвиток інформаційних систем сьогодні дозволяє створювати принципово нові та удосконалювати наявні технологічні рішення й методи піднімання великорозмірних покриттів.
Проблематика. Розробка нових організаційно-технологічних рішень, технологій та методів вимагає
системних і комплексних досліджень ще на початкових етапах їхнього створення за допомогою сучасних
програмних комплексів. Такі дослідження необхідні для усунення недоліків, які можуть виникнути як результат хибних рішень.
Мета. Обґрунтувати організаційно-технологічні рішення при розробці нової технології піднімання
великорозмірних покриттів шляхом створення інформаційної моделі процесу піднімання великорозмірного покриття певної деталізації для аналізу складових процесу, умов та недоліків, що виникають при використанні нової технології зазначеного процесу.
Матеріали й методи. Дослідження і розробка інформаційної моделі процесу піднімання великорозмірних покриттів за допомогою знову створюваних вантажопідйомних крокуючих модулів. Використано імітаційно-візуальний метод моделювання процесу, умов та об’єктів, що проходять та задіяні при підніманні великорозмірних покриттів.
Результати. В процесі моделювання на основі запропонованої інформаційної моделі процесу, як певний послідовно-дискретний порядок візуальних образів та параметрів, що досліджуються, було розглянуто організаційно-технологічні особливості використання нової технології піднімання великорозмірних покриттів із одночасним влаштуванням постійних опор та визначено величини дослідних параметрів.
Висновки. Створення інформаційної моделі процесу, яка за суттю належить до класу імітаційних
моделей, дозволило значно скоротити час та обґрунтувати прийняті організаційно-технологічні рішення при розробці нової технології. Це дало змогу не тільки порівняти та визначити умови, за якими зазначена технологія має значні переваги над вже наявними, але й у процесі моделювання удосконалити її. Introduction. Development of information systems allows creating, modelling and improving technological solutions of
lifting and assembling long span roofs.
Problem Statement. Development of new organizational and technological solutions, technologies and methods requires
a complex research at the initial stages of their creation with the help of software. These studies help to avoid problems and
misleading that may occurs as a result of wrong decisions.
Purpose. To substantiate organizational and technological decisions in the development of new technology of lifting long
span roofs, by creating an information model of the process for lifting long span roofs with certain detalization to analyze
the components of the process, conditions and disadvantages that occurs when using the new technology of lifting long
span roofs.
Materials and Methods. Research and development of information model of the process of lifting large-scale coverings
with the help of newly created load-lifting walking modules. A method for simulating the process, conditions, and objects
involved in lifting large-scale coatings was used.
Results. In the process of modelling based on the proposed information model of the process, organizational and technological
peculiarities of the use of new technology of lifting long span roofs with simultaneous arrangement of permanent
supports and determined values of the experimental values were considered as a certain series-discrete order of visual images
and parameters.
Conclusions. Creating an information model of the process, which essentially belongs to the class of imitation models has
allowed significantly reducing the time and substantiate the organizational and technological decisions while development
of new technology. This has enabled not only comparing and identifying the conditions under which such technology has
significant advantages over existing ones, but also improving it.