Семіосфера як генератор інтра- та інтеркультурних перекладів - Довбуш, О. (Питання літературознавства, 2009)
У запропонованій розвідці демонструється семіотичний підхід до трактування поняття внутрішньокультурного та міжкультурного перекладу, які є джерелом існування семіосфери та її продуктом. This article reveals semiotic approach to the interpretation of the notion of intracultural and intercultural translation as a source of semiosphere and its product.