Наративна точка зору і реалізація розповідної стратегії в романі Д.Г. Лоуренса „Сини і коханці” - Панченко, В. (Питання літературознавства, 2009)
Досліджується наративна конфігурація роману Девіда Герберта Лоуренса, „Сини і коханці”. При аналізі різноаспектності персонажної реалізації вискористовується поняття „точки зору”, запроваджене в наратології Генрі Джеймсом та англо-саксонською школою і розвинуте російським лінгвістом та семіотиком Борисом Успенським у праці „Поетика композиції”. The following article studies the narrative configuration of the novel by David Herbert Lawrence, „Sons And Lovers”. When analyzing the diversity of character realization we use the concept of „point of view” that was introduced to narratology by Henry James and Anglo-Saxon school and developed by Russian linguist and semiolog Borys Uspenskyy in his work „The Poetics of Composition”.