Per aspera ad cerebrastra, або мозкова астронавтика Віталія Цимбалюка (до 75-річчя академіка НАН України В. І. Цимбалюка) - Медведєв, В.В.; Марущенко, М.О.; Рибачук, А.В. (Вісник НАН України, 2022)
26 січня 2022 року виповнюється 75 років відомому українському нейрохірургу, вченому, педагогу, організатору системи охорони здоров’я, громадському діячеві, двічі лауреату Державної премії України в галузі науки і
техніки (1996, 2002), заслуженому діячеві науки і техніки України (1997),
лауреату іменних премій НАН України: ім. О.О. Богомольця (2013) та
ім. М.М. Амосова (2019), президенту Національної академії медичних наук
України (з 2016), завідувачу кафедри нейрохірургії Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця (з 1993), керівнику відділу відновної та функціональної нейрохірургії ДУ «Інститут нейрохірургії ім. акад.
А.П. Ромоданова НАМН України» (з 2016), доктору медичних наук (1985),
професору (1989), академіку НАН України (2021) і НАМН України (2010) Віталію Івановичу Цимбалюку. January 26, 2022 marks the 75th anniversary of the famous Ukrainian neurosurgeon, scientist, teacher, health care organizer,
public figure, two-time winner of the State Prize of Ukraine in Science and Technology (1996, 2002), Honored
Worker of Science and Technology of Ukraine (1997), laureate of O.O. Bogomolets (2013) and M.M. Amosov (2019)
nominal prizes of the NAS of Ukraine, President of the National Academy of Medical Sciences of Ukraine (since 2016),
Head of the Department of Neurosurgery of the O.O. Bogomolets National Medical University (since 1993), Head of the
Department of Reconstructive and Functional Neurosurgery of the A.P. Romodanov Institute of Neurosurgery of the
NAMS of Ukraine (since 2016), Doctor of Medical Sciences (1985), Professor (1989), Academician of the NAS of
Ukraine (2021) and NAMS of Ukraine (2010) Vitaliy I. Tsymbaliuk.