Ядерна енергетика України в контексті сталого розвитку - Носовський, А.В. (Вісник НАН України, 2022)
Ядерна енергетика відіграє важливу роль у забезпеченні енергетичної незалежності України, тому є очевидною необхідність впровадження програми будівництва нових ядерних енергоблоків. При формуванні стратегії розвитку ядерної енергетики України прийнятним є вибір технології легководних реакторів великої потужності АР1000, однак цей вибір потребує
техніко-економічного обґрунтування та проведення відповідних заходів. Nuclear energy plays an important role in ensuring Ukraine’s energy independence, thus the need to implement a program
of building new nuclear power units is obvious. When formulating the strategy for the development of Ukraine’s
nuclear energy, the technology of high-capacity light-water reactors AP1000 is an acceptable choice, but it requires a
feasibility study and taking of appropriate measures.