Високопотужні джерела струму на базі суперконденсаторів (за матеріалами доповіді на засіданні Президії НАН України 26 січня 2022 р.) - Малєтін, Ю.А. (Вісник НАН України, 2022)
У доповіді зазначено, що в Інституті сорбції та проблем ендоекології
НАН України здійснюються важливі фундаментальні та прикладні дослідження, спрямовані на створення високопотужних імпульсних джерел
струму — суперконденсаторів та їх гібридних систем з акумуляторами,
застосування яких займають нішу між традиційними акумуляторами і електролітичними конденсаторами. The report notes that the Institute of Sorption and Problems of Endoecology of the National Academy of Sciences of
Ukraine is conducting important fundamental and applied research aimed at creating high-power impulse current sources
— supercapacitors and their hybrid systems with batteries, which occupy a niche between traditional batteries and
electrolytic capacitors.