Видатний ландшафтний архітектор Леонід Рубцов - Рубцова, О.Л.; Чувікіна, Н.В. (Вісник НАН України, 2022)
Наприкінці минулого року вийшла друком монографія О.Л. Рубцової і
Н.В. Чувікіної «Леонід Рубцов — видатний ландшафтний архітектор»
(Київ: Фенікс, 2021), присвячена життю і творчості відомого дендролога, селекціонера, класика ландшафтної архітектури, доктора біологічних наук, професора Леоніда Івановича Рубцова (1902—1980), зусиллями якого
Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришка НАН України перетворився на справжню перлину садово-паркового мистецтва національного значення. З огляду на те, що 23 березня 2022 р. виповнилося 120 років від дня народження Л.І. Рубцова, редакція журналу звернулася до авторів монографії з проханням розповісти про життєвий шлях цього видатного вченого. At the end of last year, a monograph by O.L. Rubtsova and N.V. Chuvikina "Leonid Rubtsov - an outstanding landscape
architect" (2021) was published. It was dedicated to the life and work of the famous dendrologist, plant breeder, classic
of landscape architecture, Doctor of Biological Sciences, Professor Leonid I. Rubtsov (1902-1980), due to whose efforts
M.M. Gryshko National Botanical Garden of the NAS of Ukraine has become a true pearl of garden and park design of
national importance. Given that March 23, 2022 marked the 120th anniversary of the birth of L.I. Rubtsov, the editors of
the journal asked the authors of the monograph to tell about the life of this outstanding scientist.