Образование пространственных структур из растворов фуллеренов в области трехфазного контакта - Голдун, О.В.; Волковинская, Л.С.; Огенко, В.М. (Украинский химический журнал, 2006)
Исследованы ансамбли кристаллов фуллеренов, образованных при испарении их бензольных растворов на линии трехфазного контакта пар—раствор—твердые подложки (тефлон, стекло, алюминий). Установлено, что морфология и размеры полученных ансамблей зависят от природы подложки и режима испарения растворителя. Досліджено ансамблі кристалів фулеренів, утворених при випаровуванні їх бензольних розчинів на лінії трьохфазного контакту пара—розчин—тверді підложки (тефлон, скло, алюміній). Встановлено, що морфологія одержаних ансамблів залежить від природи підложки та режиму випаровування розчинника. Ensembles of fullerene crystals formed at the steam—solution—solid substrate (teflon, glass, aluminium) three-phase contact line by their benzene solutions evaporation have been investigated. It has been found that the morphology and size of obtained ensembles depend